Υλικά συνταγής
1/4 ματσάκι δυόσμος, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
1 κόκορας περίπου 1.500 γρ. κομμένος σε 6-8 κομμάτια, ή ένα μεγάλο βιολογικό κοτόπουλο ή ελευθέρας βοσκής
200 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένα
800 γρ. ολόκληρα ντοματάκια αποφλοιωμένα κονσέρβας, ψιλοκομμένα
1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
τριμμένη μυζήθρα ή άλλο σκληρό τυρί επιλογής σας για το σερβίρισμα
250 γρ. χυλοπίτες μέτριες χωριάτικες
500 γρ. σπιτικός ζωμός κότας