Υλικά συνταγής
1 κιλό μικροί κολιοί (ή σαφρίδια ή γόπες ή γαύρος), καθαρισμένοι (ζητάτε από τον ψαρά σας να μας τα καθαρίσει)
ψιλοκομμένος δυόσμος για το γαρνίρισμα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε ροδέλες
1 κ.γ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα ή 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ολόκληρες