Υλικά συνταγής
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γεμάτες κ.σ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
800-900 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα:
1/2 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γαρνίρισμα
150 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4
1/4 φλ. τσαγιού μουστάρδα Dijon ή άλλη επιλογής σας
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες Μετσοβίτικες
Για τις βουτυράτες χυλοπίτες:
1 ½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας