Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο 1.600 γρ. περίπου, κομμένο σε μερίδες ή μπούτια με κόκκαλο συνολικού βάρους 1600 γρ. περίπου
1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
350 γρ. ώριμες ντομάτες πομοντόρια κομμένες σε χοντρές φέτες ή ντοματίνια κομμάνα στα 2
1.200 γρ. πατάτες, κομμένες στα 4 κυδωνάτες ή σε κύβους
αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
1-2 μικρές αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες θρυμματισμένες ή 1/2 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες (προαιρετικά)
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
5 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό + 2-3 κ.σ. επιπλέον ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
2 κοφτές κ.σ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο